ua en ru

Екс-прокурор Шапакін вийшов із СІЗО під заставу у 6,4 млн грн

Екс-прокурор Шапакін вийшов із СІЗО під заставу у 6,4 млн грн Фото: Апеляційний суд

Шапакин вже другий раз вносить за себе заставу

Екс-перший заступник начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Володимир Шапакін вніс заставу у 6,4 млн грн та вийшов з СІЗО. Про це повідомляє ТСН.

Шапакін вже вдруге вносить за себе заставу. Вперше суд призначив суму у 3,2 млн грн - 8 липня прокурор вийшов з-під варти. Після цього рішення суду першої інстанції оскаржили у Апеляційному суді. Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляцію ГПУ і постановив застосувати до Володимира Шапакіна запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 6,4 млн грн.

Нагадаємо, 5 липня в Києві були затримані перший заступник глави слідчого управління ГПУ Володимир Шапакин і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У Шапакина були знайдені 130 тис. дол. у кабінеті, 30 тис. дол. і 22 тис. дол. у будинку, 170 тис. дол. і 500 тис. грн у квартирі, документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.