ua en ru

Анульовано результати ще трьох спортсменок Росії на Олімпіаді-2014

Анульовано результати ще трьох спортсменок Росії на Олімпіаді-2014 Фото: Олімпійські ігри (wada-ama.org)

Вони довічно усунені від заходів, що проводяться під егідою МОК

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оголосив про покарання щодо російської біатлоністки Ольги Зайцевої, а також лижниць Анастасії Доценко і Юлії Чекалевой. Про це повідомляється на сайті організації.

Вони визнані винними в порушенні антидопінгових правил за результатами розслідування незалежної комісії Дениса Освальда. Їх результати на Олімпіаді-2014 анульовані, атлеткам довічно заборонено виступати на Іграх.

З цих спортсменок тільки Ольга Зайцева виграла медаль в Сочі - вона стала другою в складі збірної Росії в естафеті. Ранішео цю медаль МОК уже позбавив росіян срібла, коли визнав винними в допінгових порушеннях інших учасниць естафети, Ольгу Вілухіну і Яну Романову.

Всього МОК покарав вже 25 російських спортсменів. За підсумками роботи комісії Освальда Росія втратила вже 11 медалей Олімпійських ігор в Сочі. Таким чином РФ перемістилася на третє місце в загальнокомандному заліку Ігор-2014.

Нагадаємо, українська біатлоністка Віта Семеренко отримає срібло Олімпіади-2014 замість дискваліфікованої росіянки Вілухіної.