ua en ru

Віта Семеренко отримає срібло Олімпіади-2014 замість росіянки Вілухіної

Віта Семеренко отримає срібло Олімпіади-2014 замість росіянки Вілухіної Фото: Віта Семеренко, Анастасія Кузьміна і Ольга Вілухіна (biathlonrus.com)

Дискваліфіковані ще п'ятьох російських спортсменів

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) за порушення антидопінгових правил довічно дискваліфікував ще п'ятьох російських спортсменів, які брали участь в Олімпійських іграх 2014 року в Сочі. Про це повідомляється на сайті організації.

Визнані винними в порушенні антидопінгових правил і довічно дискваліфіковані скелетоніст Сергій Чудінов, бобслеїсти Дмитро Труненков і Олексій Негодайло Олексій Олександрович, біатлоністки Яна Романова та Ольга Вілухіна.

Остання зобов'язана повернути срібну медаль, завоювавши в спринтерській гонці, яке тепер дістанеться українці Віті Семеренко. Бронзову нагороду через три роки отримає італійка Карін Обергофер, яка фінішувала на 4 місці.

Нагадаємо, комісія Міжнародного Олімпійського комітету прийняла рішення назавжди відсторонити від Олімпійських ігор чотирьох російських спортсменів через порушення антидопінгових правил. У зв'язку з цим російська збірна в командному заліку Олімпіади в Сочі втратила перше місце.