ua en ru

В анексованому Криму суд арештував затриманих учора активістів

В анексованому Криму суд арештував затриманих учора активістів Фото: в анексованому Криму засудили активістів (Pixabey)

Суд обрав активістам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 15 січня

Трьох затриманих в анексованому Росією Криму кримськотатарських активістів -Бекіра Дегерменджі, Руслана Трубача і Асана Чапуха - Київський районний суд Сімферополя залишив під вартою на два місяці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У п'ятницю, 24 листопада, суд обрав активістам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 15 січня. За твердженням російських силовиків, у затриманих активістів під час обшуків, проведених у четвер, 23 листопада, виявили зброю, наркотики та екстремістські матеріали.

Нагадаємо, 23 листопада, в окупованому Росією Криму силовики затримали кількох членів Меджлісу, яким інкримінують у вимаганні грошей у громадянина Туреччини. Після затримання окупантами померла активіст кримськотатарського руху Веджіє Кашка. Прокуратура Криму порушила кримінальну виробництво за фактами проведення незаконних обшуків, затримань і смерті ветерана кримськотатарського національного руху.

Згодом Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів посилити політичний, економічний і санкційний тиск на Російську Федерацію у зв'язку з черговими обшуками й арештами в окупованому Криму.