ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом сьогоднішніх обшуків в окупованому Криму

Прокуратура порушила справу за фактом сьогоднішніх обшуків в окупованому Криму Фото: прокуратура АР Крим (krimchel.ru)

Прокуратура порушила кримінальні справи за фактами обшуків, затримань і смерті ветерана кримськотатарського національного руху

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну виробництво за фактами проведення незаконних обшуків, затримань і смерті ветерана кримськотатарського національного руху. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури.

"23 листопада в місті Сімферополь представники незаконно створених органів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, за попередньою змовою групою осіб, з загрозою застосування зброї, намагалися незаконно позбавити свободи відому кримськотатарську активістку Веджіє Кашка, в результаті чого їй стало погано. Після того, як карета швидкої допомоги забрала потерпілу, остання померла, не доїхавши до лікарні", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Повідомляється, що прокуратура внесла відомості до ЄРДР за фактом смерті ветерана кримськотатарського національного руху, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, сьогодні, 23 листопада, в окупованому Російською Федерацією Криму затримали кількох членів Меджлісу, яких підозрюють у вимаганні грошей у громадянина Туреччини. Після затримання окупантами померла активіст кримськотатарського руху Веджіє Кашка.