ua en ru

У аннексированном Криму на 3 роки засудили одного з "українських диверсантів"

У аннексированном Криму на 3 роки засудили одного з "українських диверсантів" Фото: "суд" у Севастополі

Засуджений харків'янин Володимир Присіч

У аннексированном Російською Федерацією Криму на 3 роки засудили одного з "українських диверсантів" Володимира Присича. Про це повідомляє прес-служба "Кримської правозахисної групи".

Як повідомляється, вирок був винесений 18 травня 2017 року "Гагарінському районному суді Севастополя" під головуванням "судді" Павла Крылло.

"Кримінальна стаття, за якою засудили харків'янина, не має нічого спільного з "справою українських диверсантів", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в сюжеті російського телеканалу "Росія 24" в серпні 2016 року було опубліковано відео, на якому Присіч в ході постановочного допиту дає свідчення у шпигунстві. На "суді" Присіч заявив, що всі свідчення він давав під тортурами.

Крім того, наголошується, що у вироку, винесеному Присичу, він визнаний винним за ч. 2 ст. 228 КК РФ (Незаконні придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, переробка наркотичних засобів).

altaltalt

Фото: фрагменти вироку

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у справі "українських диверсантів", затриманих у серпні в Криму, є четвертий фігурант.