ua en ru

Англійська мова стане обов’язковою для майбутніх медиків

Англійська мова стане обов’язковою для майбутніх медиків Ілюстративне фото (facebook.com/Elanguest-Leisure)

Окрім цього, для абітурієнтів медуніверситетів буде запроваджена низка додаткових іспитів

Міністерство охорони здоров’я України пропонує ввести англійську мову у список обов’язкових предметів навчальної програми майбутніх медиків. Про це сьогодні під час презентації розвитку медичної освіти в Україні повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає кореспондент РБК-Україна.

"Англійська мова є мовою медицини, як колись була латина. Буде вимога на англійську мову", - сказала вона.

За словами Супрун, окрім цього, для абітурієнтів медичних університетів буде запроваджена низка додаткових іспитів.

Зазначимо, сьогодні МОЗ розпочало громадське обговорення стратегії розвитку медосвіти в Україні.

Нагадаємо, у червні в українському центрі якості освіти надали пояснення учням, які зверталися щодо проблем із тестуванням з англійської мови. Як повідомляться, цього року також вперше тестування з іноземної мови мало обов’язкову складову - аудіювання.

"Так, надходять скарги щодо поганого звучання аудіозаписів під час організації тестування в окремих пунктах. Найбільше апеляційних заяв на процедуру проведення - понад половину, зокрема щодо якості звучання, подали в місті Києві. Ми вдячні кожному учаснику тестування, який подав свою апеляцію. Заяви та зібрані матеріали щодо них спрямовані на розгляд до регламентних комісій відповідних регіональних центрів оцінювання якості освіти", - йдеться у повідомленні.