ua en ru

Амосову відновили на посаді ректора НМУ Богомольця

Амосову відновили на посаді ректора НМУ Богомольця Фото: Катерина Амосова (facebook.com-NMUscience)

Печерський суд Києва визнав звільнення Катерини Амосової незаконним

Печерський районний суд Києва визнав незаконним наказ про звільнення Катерини Амосової і відновив колишнього ректора на посаді в Національному медичному університеті ім. Богомольця. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті НМУ імені Богомольця.

У постанові суду від 23 квітня йдеться про заборону Міністерству охорони здоров'я оголошувати конкурс на заміщення посади ректора.

Суд визнав звільнення Катерини Амосової незаконним, наказав скасувати указ про звільнення і "відновити на роботі з компенсацією заробітної плати за час вимушеного прогулу".

"Постанова підлягає негайному виконанню з дня його прийняття, незалежно від його оскарження та відкриття кримінального провадження", - повідомляється в документі.

Відзначимо, раніше, 6 березня Мінохорони здоров'я відсторонив Амосову з посади ректора НМУ ім. Богомольця на час перевірки обставин зриву іспиту у студентів-стоматологів, яку планувалося завершити до 23 березня.

Нагадаємо, МОЗ оголосило конкурс на заміщення посади ректора НМУ Богомольця, достроково розірвавши контракт з ректором НМУ Амосовою.