ua en ru

Amnesty International запідозрила Apple і Samsung у використанні дитячої праці

Amnesty International запідозрила Apple і Samsung у використанні дитячої праці Фото: дитяча праця в Африці (Amnesty International)

Правозахисники вивчили основних покупців кобальту і простежили ланцюг поставок матеріалу

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International запідозрила найбільших виробників електроніки в покупці кобальту, який видобувається з використанням дитячої праці. Про це йдеться в опублікованій 19 січня доповіді організації, повідомили сьогодні у прес-службі Amnesty International.

Як зазначається у прес-релізі, кобальт використовується для виробництва літій-іонних акумуляторів, які застосовуються в мобільних телефонах, планшетних комп'ютерах, ноутбуках та інших портативних електронних пристроях.

Більше половини всього кобальту, що поставляється у світі, видобувається в Демократичній республіці Конго.

Amnesty International запідозрила Apple і Samsung у використанні дитячої праці

За даними уряду країни, близько 20% видобутого на території ДРК металу добувають старателі, які використовують найпростіші інструменти. Серед них багато дітей від семи років, повідомляється в доповіді Amnesty International.

Правозахисники вивчили основних покупців кобальту і простежили ланцюг поставок матеріалу. Як з'ясувалося, кобальт купує один з підрозділів китайської компанії Zhejiang Huayou Cobalt Ltd. Звідти матеріал надходить компаніям, що виробляють електроніку, серед яких Apple Inc., Dell, HP Inc., Huawei, Lenovo, LG, Microsoft Corporation, Samsung, Sony, Vodafone, Daimler AG, Volkswagen та інші.

Amnesty International запідозрила Apple і Samsung у використанні дитячої праці
Ця доповідь Amnesty International - перше всебічне дослідження того, як кобальт з'являється в ланцюжку поставок багатьох провідних світових брендів. У ньому йдеться про нездатність цих компаній простежити за походженням кобальту у їхній продукції.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Єврокомісія перевірить Google і Facebook на дотримання конкурентності при збиранні даних.