ua en ru

Amnesty International звинуватила Росію в цілеспрямованих атаках на громадян Алеппо

Amnesty International звинуватила Росію в цілеспрямованих атаках на громадян Алеппо Фото: сирійська та російська авіація має намір знищити громадян Алеппо

У Сирії застосовуються "найбільш руйнівні російські касетні бомби"

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє, що сирійська авіація при підтримці російських ВКЗ у Алеппо має намір за допомогою бомбардувань домогтися того, щоб місто знелюдніло, і встановити там свій контроль. Про це Amnesty International повідомляє у зверненні до Генеральної асамблеї ООН, опублікованому сьогодні, 20 жовтня.

В якості доказів правозахисна організація показала кадри супутникової фотозйомки, де сирійська та російська авіація завдає цілеспрямовані удари по житлових кварталах.

Amnesty International закликала Генасамблею ООН зробити все можливе, щоб зупинити знищення мирних жителів Алеппо. Правозахисники при цьому зазначили, що Рада безпеки ООН виявилася нездатною домогтися цієї мети.

Також Amnesty International звинуватила Росію в тому, що РФ за допомогою Китаю навмисно блокувала резолюцію Радбезу ООН, покликану припинити кровопролиття в Алеппо. В організації стверджують, що у них є свідоцтва про застосування в Сирії "найбільш руйнівних російських касетних бомб".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд назвав ситуацію в Алеппо "військовим злочином"