ua en ru

АМКУ порушив справу за фактом антиконкурентних дій на ринку скрапленого газу

АМКУ порушив справу за фактом антиконкурентних дій на ринку скрапленого газу Фото: АМКУ (УНІАН)

На даний момент відбувається детальне планування подальших кроків у рамках розслідування

Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу за фактом антиконкурентних узгоджених дій на ринку скрапленого газу. Про це заявив глава АМКУ Юрій Терентьєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З приводу скрапленого газу вчора прийнято рішення про призначення державного уповноваженого Валерія Полюховича і було порушено справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій", - сказав він.

При цьому Терентьєв зазначив, що на даний момент відбувається детальне планування подальших кроків в рамках розслідування, зокрема, будуть розпочаті процесуальні дії АМКУ.

Нагадаємо, в кінці серпня 2017 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав перевірку ринку скрапленого газу в країні.

"Сьогодні дійсно є різке подорожчання на роздрібному сегменті ринку. Є об'єктивні чинники, що спровокували зростання, - це зменшення імпорту з Росії та Білорусі у зв'язку з певними адміністративними перешкодами, які створені в Росії, і плановими ремонтами заводів, що виробляють цей продукт, а також те, що у нас пікове навантаження по ринку має місце в серпні-вересні - це сезонний фактор. І у нас відбувається постійне зростання споживання цього продукту - це обумовлено, що цей продукт дешевше", - заявляв державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович.