ua en ru

АМКУ почав перевірку ринку скрапленого газу

АМКУ почав перевірку ринку скрапленого газу Фото: АМКУ (УНІАН)

Антимонопольний комітет перевіряє ситуацію на ринку газу

Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав перевірку ринку скрапленого газу в країні. Про це повідомив державний уповноважений АМКУ Валерій Полюхович, передає "Радіо Свобода".

"Сьогодні дійсно є різке подорожчання на роздрібному сегменті ринку. Є об'єктивні чинники, що спровокували зростання, - це зменшення імпорту з Росії та Білорусі у зв'язку з певними адміністративними перешкодами, які створені в Росії, і плановими ремонтами заводів, що виробляють цей продукт, а також те, що у нас пікове навантаження по ринку має місце в серпні-вересні - це сезонний фактор. І у нас відбувається постійне зростання споживання цього продукту - це обумовлено, що цей продукт дешевше", - сказав Полюхович.

Він додав, що АМКУ не може поки однозначної заявити про антиконкурентних діях в ситуації з подорожчанням скрапленого газу.

«На суб'єктивних факторах - ми можемо говорити лише тоді, коли отримаємо повний обсяг інформації на наші вимоги до ГФС, Держстату, Міненерговугілля", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам, Антимонопольному комітетові, Державній фіскальній службі і правоохоронним органам розібратися з ситуацією на ринку скрапленого газу.