ua en ru

АМКУ попереджає молокопереробні підприємства про неприпустимість цінових спекуляцій під час закупівлі сировини у населення

Антимонопольний комітет України (АМКУ) попереджає молокопереробні підприємства про неприпустимість здійснення цінових спекуляцій під час закупівлі сировини у населення. Про це сьогодні заявив голова комітету Олексій Костусєв, повідомляє прес-служба АМКУ.

За його словами, у літній період збільшується пропозиція молока, і переробні заводи повинні чітко дотримуватися обґрунтованого ціноутворення у своїй діяльності, не допускаючи безпідставного заниження вартості закупівлі сировини у населення.
О.Костусєв зазначив, у комітету викликає занепокоєння ситуація, що складається на ринку молока. Зараз на розгляді органів комітету перебуває чотири справи про порушення на цьому ринку.
Наприклад, у Хмельницькій області територіальне відділення комітету вимушене було 7 червня ц.р. порушити справу щодо ДП "Старокостянтинівський молочний завод" за ознаками зловживання монопольним становищем тощо.
Під час здійснення контролю комітет приділить першочергову увагу Львівській, Вінницькій, Хмельницькій, Київській, Черкаській та Полтавській областям, які є потужними постачальниками молока для промислової переробки.
Керівник комітету доручив територіальним відділенням оперативно завершити розгляд справ про порушення на ринку закупівлі молока та прийняти рішення, що стимулюватимуть підприємства до виваженої поведінки.