ua en ru

Американський ринок праці продовжить зазнавати труднощів, - Обама

Президент США Барак Обама вважає, що американський ринок праці продовжить зазнавати труднощів, незважаючи на вихід економіки з кризи та створення нових робочих місць, передає Associated Press.

Глава американської держави констатував, що відновлення економіки - нерівномірний процес.

Американський лідер відзначив також, що на даний момент пріоритетним завданням є відновлення економічної безпеки для всіх американців.

Глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке в ході виступу на річний конференції Національної асоціації економіки бізнесу у Вашингтоні 26 березня заявив, що для подальшого зниження рівня безробіття в Штатах будуть потрібні більш енергійні темпи економічного зростання, ніж в 2011р.

Зростання числа робочих місць і зниження рівня безробіття, які спостерігаються останнім часом, "дещо не узгоджуються з темпом підвищення економічної активності в цілому", зазначив глава ФРС. "Поліпшення ситуації на ринку праці за останній рік виявився більш швидким, ніж можна було очікувати, виходячи з відносно помірного темпу економічного зростання", - пояснив Бернанке. Він припустив, що це протиріччя може бути списано на недоліки статистики. У тому числі на ефект "зневіреного працівника", коли люди, зневірені знайти роботу, йдуть з ринку праці і перестають значитися безробітними.

Нагадаємо, в березні 2012 р. рівень безробіття в США в порівнянні з показником попереднього місяця знизився на 0,1 процентного пункту і склав 8,2%.

Показник безробіття за лютий 2012 р. не був переглянутий і склав, як і повідомлялося раніше, 8,3%.

Кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки країни в березні 2012 р. в порівнянні з попереднім місяцем виросла на 120 тис., що виявилося гіршим за прогнози аналітиків, що чекали приросту на 203 тис. місць (за даними Reuters).

Крім того, Міністерство праці США переглянуло у більшу сторону дані по приросту робочих місць за лютий 2012 р. Лютневий показник опинився вище того, що повідомлявся раніше, на 13 тис. Січневий показник був переглянутий в меншу сторону - до 275 тис. проти 284 тис., про які повідомлялося спочатку.

Нагадаємо, у січні міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявляв, що темпи економічного зростання США зараз складають 2-3% (поквартальне зростання в перерахунку на рік) і навряд чи знизяться, враховуючи деякий прогрес в боротьбі з борговою кризою Європи.