ua en ru

Американські ВПС завдали авіаударів по талібах в Афганістані. Вбито до 200 бойовиків

Американські ВПС завдали авіаударів по талібах в Афганістані. Вбито до 200 бойовиків Фото: американські військові завдали ударів по талібах в Афганістані (GettyImages)
Автор: РБК-Украина

Американські ВПС завдали авіаударів по талібах в Афганістані. Американські ВПС завдали авіаударів по талібах в Афганістані. Вбито до 200 бойовиків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter представника Міноборони Афганістану Фавада Амана.

"Цього вечора Військово-повітряні сили завдали удару по великому скупченню талібів, які планували здійснити напад на сили оборони і безпеки в районі Тепаї Тагішахр в Шебергані, столиці провінції Джаузджан. Згідно з початковими повідомленнями, вбито близько 200 терористів, включаючи їх лідера", - уточнили в прес-центрі корпусу спеціального призначення Афганської національної армії.

Бомбардувальники B - 52 завдали авіаударів по скупченню бойовиків "Талібану" на півночі Афганістану.

"Сьогодні ввечері о 18: 30 (17: 00 за Києвом) в місті Шеберган, провінція Джаузджан, скупчення талібів було обстріляно літаком B-52. Терористи зазнали важких втрат в результаті авіаудару ВПС США", - повідомив Аман.

Таліби штурмують місто Шеберган, яке є малою батьківщиною колишнього віце-президента, лідера партії Національний Ісламський рух Афганістану (Ніда - об'єднує тюркомовне населення країни) маршала Абдул Рашида Дустума з початку червня. Дустум, який у червні-липні перебував на лікуванні в Туреччині, повернувся на батьківщину на початку серпня.

Повернення маршала збіглося за часом з початком найбільш активного нападу бойовиків на місто. Напередодні урядовим силам в Шебергані, якими командує старший син Дустума-Єрмухаммад, вдалося відбити черговий штурм талібів, сотні бойовиків вбиті. Але незважаючи на великі втрати, таліби стягнули в Джаузджан бойовиків з сусідніх провінцій, облога Шеберагана в суботу тривала. За останніми даними, в суботу ввечері таліби змогли захопити значну частину міста.