ua en ru

Під час захоплення міста Зарандж в Афганістані був убитий представник уряду

Під час захоплення міста Зарандж в Афганістані був убитий представник уряду Фото: представник уряду Афганістану убитий під час атаки талібів (GettyImages)

Бойовики руху "Талібан" захопили столицю афганської провінції Німроз місто Зарандж. Під час атаки був убитий високопоставлений співробітник уряду Афганістану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Представник поліції провінції Німроз заявив, що столиця Зарандж перейшла до жорстких ісламістів через відсутність підкріплення з боку уряду, підтримуваного Заходом.

Представник "Талібану" повідомив у Твіттері, що повстанці "повністю звільнили" провінцію і взяли під свій контроль будинок губернатора, штаб-квартиру поліції та інші офіційні будівлі.

Також відомо, що таліби вбили голову урядового інформаційного та інформаційного центру в Кабулі Даву Хана Менапала.

Зарандж став першою столицею провінції, що впала під владою талібів, відтоді як США заявили про виведення військ з Афганістану. За словами місцевого джерела, таліби святкують, перемогу і падіння підніме бойовий дух їх бійців. Командувач "Талібану" на умовах анонімності сказав, що Зарандж має стратегічне значення, оскільки знаходиться на кордоні з Іраном.