ua en ru

Олександр Попов впевнений, що керівництво країни зацікавлений в євроінтеграції

У Києва і України немає іншої перспективи, крім орієнтації на розвинені країни, крім інтеграції в європейський простір. Про це голова Київської міськадміністрації заявив на зустрічі з представниками студентської Ради столиці, "Студентської республіки" міста Києва та студентським та профспілковим активом вищих навчальних закладів столиці, де обговорювалося питання євроінтеграційного розвитку України.

"Політика міської влади є складовою національної політики і спрямована на інтеграцію з Європою, на слідування європейським зразкам. У стратегії розвитку Києва до 2025 року ми орієнтуємося на перспективи для молоді, на те, щоб сьогоднішні студенти могли знайти цікаву і високооплачувану роботу за спеціальністю в Києві. І ми робимо практичні кроки в цьому напрямку. Зараз у нас в реалізації два великих проекти: Біонік Хілл і індустріальний парк на Троєщині. Кожен з них передбачає створення за участю європейського капіталу від 30 до 40 тисяч робочих місць, що відповідають міжнародним стандартам", - розповів Попов.

Голова КМДА також підкреслив, що стратегічна необхідність євроінтеграції не ставиться під сумнів, питання тактики досягнення поставленої мети.

"У законах України, що визначають засади зовнішньої політики, чітко зазначено, що наша мета - це інтеграція в європейське співтовариство при стратегічному партнерстві з Росією. Але в центрі уваги повинні бути ми - українці - і наші інтереси. Нам потрібно задуматися про те, як подолати ризики євроінтеграції, як досягти паритетного партнерства. Саме на це спрямовані зусилля Президента, який у переговорному процесі не поступається ні одним інтересом України", - заявив Попов.

Він закликав студентів стати одним з конструктивних двигунів євроінтеграційних процесів.

"Ми запросили вас сюди, щоб почути ваші пропозиції про те, що повинна зробити центральна і київська міська влада для того, щоб наша країна могла швидше підготуватися до роботи в умовах вільного європейського ринку та ускладнень в торговельно-економічних відносинах з нашими східними партнерами. Що треба зробити у вітчизняному освітньому просторі, щоб випускники наших шкіл і вузів були конкурентними в сучасному високотехнологічному, глобалізованому й інформатизованому світі", - сказав Попов.