ua en ru

Акції Deutsche Bank впали до мінімуму за всю історію банку

Акції Deutsche Bank впали до мінімуму за всю історію банку Фото: акції Deutsche Bank впали до історичного мінімуму

Падіння котирувань акцій Deutsche Bank пов'язують з претензіями влади США

Сьогодні, 26 вересня, в ході ранкових торгів вартість акцій найбільшого банку Німеччини Deutsche Bank в системі Xetra впала до 10,82 євро за штуку, що приблизно на 4,66% нижче рівня закриття попередніх торгів. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, досягнутий сьогодні показник став абсолютним мінімумом за всю історію торгів акціями Deutsche Bank. Слідом за падінням котирувань акцій Deutsche Bank розраховується індекс Bloomberg, в якому обліковуються цінні папери 38 європейських банків, знизився на 1,5%.

На думку аналітиків, падіння котирувань Deutsche Bank пов'язано з претензіями влади США на суму 14 млрд доларів у рахунок компенсації втрат, що виникли в результаті іпотечної кризи 2008 року. Сума позову більш ніж вдвічі перевищує ту, яку Deutsche Bank зарезервував (6,2 млрд доларів) для можливих виплат. У разі оплати Deutsche Bank зазначеної суми на користь США, капіталізація банку скоротиться до критичного значення.

У свою чергу прес-служба Deutsche Bank повідомила, що банк має намір домагатися зниження обсягу вимоги з боку влади США.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США зажадало від німецького Deutsche Bank 14 млрд доларів компенсації за можливі порушення при торгівлі цінними паперами, які призвели до світової фінансової кризи в 2008 році.