ua en ru

США вимагають від Deutsche Bank компенсацію в розмірі 14 млрд доларів

США вимагають від Deutsche Bank компенсацію в розмірі 14 млрд доларів Фото: Deutsche Bank

Deutsche Bank міг допустити порушення при торгівлі цінними паперами, що призвело до світової фінансової кризи у 2008 році

Міністерство юстиції США зажадало від німецького Deutsche Bank 14 млрд доларів компенсації за можливі порушення при торгівлі цінними паперами, які призвели до світової фінансової кризи в 2008 році. Про це повідомляє ВВС.

Так, Мін'юст США допускає, що Deutsche Bank був у числі кредитних установ, які занижували оцінки ризиків по цінних паперах, які купили іпотечні компанії Fannie Mae і Freddie Mac. Згідно з повідомленням, саме з проблем цих компаній почалася світова фінансова криза.

"В ході кризи акції обох компаній впали, після чого обидва іпотечних агентства були взяті під контроль Федерального агентства з житлового фінансування. Тепер влада США намагається стягнути з банків втрати цих агентств", - йдеться в повідомленні.

Факт переговорів з американським Мін'юстом в німецькому банку підтвердили, але зазначили, що не планують платити названу суму і сподіваються домовитися про зменшення розміру компенсації. За деякими відомостями банк пропонує зменшити суму до 1-2 млрд доларів.

"У разі виплати американській владі 14 млрд доларів Deutsche Bank став би рекордсменом серед іноземних банків по сумі стягнутої з них в США компенсації за світову фінансову кризу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі органи Італії підозрюють найбільший німецький банк Deutsche Bank в махінаціях.