ua en ru

Акції до 9 травня: усіх затриманих відпустили

Акції до 9 травня: усіх затриманих відпустили Фото: сутички на акціях 9 травня в Києві (РБК-Україна)

У зв'язку з акціями до 9 травня поліція до кінця дня чергуватиме в посиленому режимі

Всіх 25 затриманих на масових акціях до 9 травня вже відпустили, поліція до кінця дня чергуватиме в посиленому режимі. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив речник МВС Артем Шевченко.

Зокрема, Шевченко підтвердив, що всіх затриманих вже відпустили. Зазначимо, раніше повідомлялося про 25 затриманих, в тому числі про активіста праворадикальної організації C14 Сергія Мазура. Однак у МВС спростували дану інформацію.

"Щодо ситуації з Сергієм Мазуром. Під час спілкування між людьми із різними ідеологічними поглядами виник конфлікт. Поліція, щоб уникнути ескалації, вивела учасників за межі проведення заходу. Сергія Мазура не затримували, і відносно нього адмінпротокол не складався", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, серед затриманих була співорганізатор акції "Безсмертний полк" у Києві Олена Бережна (мати загиблої в ДТП Ірини Бережної, яка раніше була нардепом від Партії регіонів). На неї було складено протокол за використання забороненої символіки.

Нагадаємо, раніше поліція повідомила про одного постраждалого на акціях в Києві.