ua en ru

Активісти вимагають від депутатів міськради повернути аеропорт "Одеса" у власність міста

Міжнародний аеропорт "Одеса" необхідно повернути у комунальну власність. Про це заявили представники громадськості під час мітингу під будівлею Одеської міської ради в середу.

"Ми вимагаємо повернути одеський аеропорт, який став третім в Україні за пасажиропотоком після Борисполя та аеропорту "Київ", у власність міста. Ці мільйонні доходи повинні йти на розвиток Одеси, а не в кишені колишніх "банкірів" Януковича та бізнес-партнерів Віктора Медведчука Олександра Грановського і Бориса Кауфмана", - заявив один з активістів, які прийшли під міськраду.

В свою чергу депутати міськради прокоментували вимоги мітингувальників. Так позафракційний депутат Георгій Селянін зазначив, що суд у справі аеропорту буде, швидше за все, програний через погано організовану комунікацію головою Одеської міськради Геннадієм Трухановим у самій міськраді: "Знаємо, що є звернення до суду Труханова і знаємо, що цей суд буде програно. Зміст цього позову з комісією і особисто зі мною ніхто не обговорював".

Депутат від групи "Фронт Змін" Олександр Остапенко вважає, що немає альтернативи повернення аеропорту. "Може так вийде, що Одеса може залишитися без аеропорту і злітно-посадкової смуги, ще й з боргами, тому що недобросовісні інвестори заклали-перезаложили все майно, включаючи те, що міськрада надав їм в якості свого паю. Тому, це важкий юридичний шлях, і його потрібно пройти. А забирати аеропорт треба, бо іншої перспективи все одно немає. Вони не виконали свої інвестиційні зобов'язання".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активісти вимагають від бізнесменів Кауфмана і Грановського принести вибачення чиновникам і громадськості.

Активісти вимагають від депутатів міськради повернути аеропорт "Одеса" у власність міста

Активісти вимагають від депутатів міськради повернути аеропорт "Одеса" у власність міста