ua en ru

У Ахметова поки не прийняли рішення про участь у приватизації блокпакетів ще двох енергокомпаній

У Ахметова поки не прийняли рішення про участь у приватизації блокпакетів ще двох енергокомпаній Фото: Рінат Ахметов (РБК-Україна)

Мова йде про приватизацію блокпакетів "ДТЕК Дніпроенерго" та "ДТЕК Дніпрообленерго"

Українська фінансово-промислова група СКМ бізнесмена Ріната Ахметова ще не ухвалила рішення про участь в приватизації блокпакетів "ДТЕК Дніпроенерго" і "ДТЕК Дніпрообленерго". Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Пройти поза конкурсом: що заважає приватизації держкомпаній".

Зокрема, РБК-Україна в СКМ повідомили, що група поки аналізує умови приватизаційних конкурсів на блокпакети "ДТЕК Дніпроенерго" і "ДТЕК Дніпрообленерго".

"Якщо таке рішення (викупити блокпакети, - ред.) буде прийнято - ми повідомимо про нього окремо", - уточнили в прес-службі СКМ.

Також повідомляється, що навряд чи хтось ще, крім СКМ, проявить інтерес до блокпакетів цих підприємств.

"Коли приватизувалися мажоритарні пакети цих підприємств, держава зробила, умовно кажучи, вибір партнера. І говорити про те, що зараз можна знайти якогось міноритарного власника, який буде тримати цей пакет, то виникає питання - навіщо. У будь-якому випадку, він не буде мати суттєвого впливу на діяльність підприємств", - вважає перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Максим Нефьодов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ахметов викупив блокпакети акцій ще двох обленерго. Зокрема, компанія Ornex з групи СКМ придбала на фондовій біржі 25% акцій ПАТ "ДТЕК Західенерго" і ПАТ "Київенерго".