ua en ru

Ахметов викупив блокпакети акцій ще двох обленерго

Ахметов викупив блокпакети акцій ще двох обленерго Фото: Ахметов викуповує обленерго (shakhtar.com)

Компанія бізнесмена викупила блокпакети акцій "Київенерго" і "Західенерго"

Компанія Ornex, що входить до групи СКМ придбала на фондовій біржі ПФТС за 25% акцій ПАТ "ДТЕК Західенерго" і ПАТ "Київенерго", виставлених на продаж Фондом державного майна України. Про це повідомляє прес-служба групи.

У сумі компанія витратила на викуп пакетів акцій 1,2 млрд гривень (ціна 25% акцій ПАТ "ДТЕК Західенерго" склала 417,163 млн гривень (що на 69,58 млн гривень більше стартової вартості), за 25% акцій ПАТ "Київенерго" сплачено 759,633 млн гривень).

Компанія СКМ - керуюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, виробництві мінеральної сировини, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, машинобудуванні і транспортному бізнесі.

У Групу СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший Український Міжнародний Банк, АСКА і АСКА-Життя, "Укртелеком", телекомунікаційна група Vega, Медіа Група Україна", ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Ритейл (роздрібна торгівля), UMG (виробництво мінеральної сировини), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), Харвіст (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum Group, транспортний холдинг "Портінвест" та інші

Нагадаємо, що 16 серпня компанія Ornex на приватизаційному конкурсі придбала 25% акцій ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" за 143,81 млн гривень.