ua en ru

Агресія Росії в Україні загрожує глобальній безпеці, - прем’єр Швеції

Агресія Росії в Україні загрожує глобальній безпеці, - прем’єр Швеції Фото: Стефан Левен (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен заявив, чтонНезаконная анексія Росією Криму та Севастополя і агресія на сході України є серйозними порушеннями міжнародного права. Він вказав на те, що Європейський союз чітко заявляє про необхідність імплементації Мінських домовленостей.

Відеозвернення Левена транслювалося на сайті ООН.

"Незаконна анексія Росією Криму та Севастополя і агресія на сході України є серйозними порушеннями міжнародного права і кидають виклик глобальної безпеки і викликають людські страждання", - заявив він.

За словами Левена, Європейський Союз чітко заявляє про необхідність імплементації Мінських домовленостей.

Він також зазначив, що під час головування в ОБСЄ у 2021 році головним пріоритетом Швеції буде робота над врегулюванням конфліктів.

"Європейський порядок в контексті безпеки повинен виконуватися, а не переглядатися", - підкреслив він.

Нагадаємо, перша заступник голови МЗС України Еміне Джапарова розповіла, що платформа щодо деокупації Криму буде вміщати заходи на різних рівнях. Україна пропонує провести платформу в День опору Криму російської окупації 26 лютого.

за словами Джапарової, Росію також запросять брати участь в міжнародній платформі щодо деокупації Криму, але в Україні сумніваються, що РФ приєднається до цієї ініціативи.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що ця платформа створюється для структурування міжнародних зусиль з деокупації Криму.