ua en ru

В риториці Угорщини щодо України вбачається замовний характер, - МЗС

В риториці Угорщини щодо України вбачається замовний характер, - МЗС Фото: Василь Боднар (УНІАН)

Обрана Угорщиною тема НАТО для перешкоджання засідання комісії Альянсу по Україні є невигідною для самої Угорщини, вважають в МЗС

В поведінці Угорщини щодо України, зокрема і з приводу мовної статті у новому законі "Про освіту" та подальшого блокування засідання Комісії Україна-НАТО. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар в інтерв'ю "Сегодня".

"Ми не надто оптимістичні щодо риторики стосовно нас, але я би особисто вбачав в цьому (загострена поведінка щодо України, - ред.) не інтерес Угорщини, а певний замовний характер. Якщо би Угорщина була настільки неконструктивною і ображеною на Україну, то вона могла би вживати будь-яких ще й двосторонніх заходів: припинення торгівлі, відкликання свого посла з України… Тобто будь-чого, що стосується двостороннього виміру", - зазначив Боднар.

Натомість, за його словами, Угорщина обрала тему НАТО, котра яка з точки зору її національних інтересів навпаки некорисна для Угорщини.

"Адже чим ближча Україна до НАТО, тим безпечніша Угорщина, тим безпечніша угорська меншина, яка проживає в Україні", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, раніше глава угорського МЗС Петер Сіярто в листі до посадових осіб ЄС і генсека НАТО заявив, що Угорщина знову почне підтримувати Україну, якщо Київ гарантує, що закон про освіту не набуде чинності до 2023 року і в нього будуть внесені зміни.