ua en ru

Африканська конфедерація футболу відсторонила Того від участі в Кубку Африки.

Африканська конфедерація футболу усунула збірну Того від участі в Кубку Африки. "Збірна Того дискваліфікована. У групі B зіграють три команди замість чотирьох", - передає Бі-бі-сі з посиланням на заяву конфедерації.
Перший матч групового турніру збірна Того повинна була провести сьогодні проти команди Гани. Кубок Африки стартував в Анголі.
Нагадаємо, збірна Того по футболу відмовилася від участі в Кубку після нападу на автобус з гравцями, унаслідок якого декілька футболістів було поранено. Інцидент стався в провінції Кабінда на півночі Анголи. Футболісти, що їхали на автобусі до місця проведення стартової гри, були обстріляні з кулемета місцевими повстанцями. Водій автобуса - громадянин Анголи - був убитий на місці. Двоє гравців команди з Того отримали кульові поранення. Серед постраждалих - лікар збірної, а також три представники тренерського штабу команди.
Шоковані тим, що трапилося футболісти заявили, що не хочуть виходити на поле. Загальну думку висловив гравець команди Еммануель Адебайор з англійського "Манчестер сіті": "Після того, що сталося, багато хто хоче швидше поїхати додому, а не брати участь в турнірі".