ua en ru

Афганістан просить РФ допомогти в боротьбі з ІДІЛ, - джерело

Афганістан просить РФ допомогти в боротьбі з ІДІЛ, - джерело Фото: Афганістан просить у РФ безкоштовної допомоги в боротьбі з ІДІЛ

Афганська влада просить про безкоштовні поставки ударних вертольотів Мі-35

Афганістан просить безоплатної військової допомоги від Російської Федерації в боротьбі з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава". Про це пишуть "Известия", посилаючись на джерело в афганських зовнішньополітичних колах.

Зокрема, афганська влада піднімає питання про безкоштовні поставки ударних вертольотів Мі-35. Однак Росія готова вести переговори лише на комерційній основі.

На думку спецпредставника президента РФ з питань Афганістану Заміра Кабулова, фінансову допомогу Кабулу можуть надати США.


"Якщо у Кабула немає можливості укласти договір на комерційній основі, то НАТО разом з США мають конкретні зобов'язання. Нехай вони нададуть фінансову допомогу афганському уряду", - заявив спецпредставник.

Нагадаємо, радикальні ісламістські угруповання "Ісламська держава" (ІГІЛ) і "Талібан" об'єдналися для боротьби проти підтримуваної США урядової армії Афганістану.