ua en ru

ІДІЛ і "Талібан" об'єдналися проти США в Афганістані

ІДІЛ і "Талібан" об'єдналися проти США в Афганістані Фото: бойовики з ісламістських течій об'єдналися в Афганістані

Терористи закликають афганську молодь виступити проти діючого режиму та США

Радикальні ісламістські угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) і "Талібан" об'єдналися для боротьби проти підтримуваної США урядової армії Афганістану, передає The Wall Street Journal.

Повідомляється, що після більш ніж року зіткнень між ІДІЛ і "Талібаном" у східній частині Афганістану сторони досягли перемир'я для спільної боротьби проти підтримуваної США урядової армії. Як відзначають афганські чиновники, ІДІЛ зосередиться на боротьбі проти США та армії Афганістану в провінціях Нангархар і Кунар.


"Бойовики ІДІЛ раніше на смерть билися з талібами. Але за останні два місяці між ними не було зіткнень", - заявив генерал Мохаммад Заман Вазірі, який командує афганськими військами на сході.

Видання зазначає, що присутність "Ісламської держави" в Афганістані ще на стадії становлення. Зокрема, в провінції Нангархар, яка вважається оплотом ІДІЛ в країні, членів угруповання в кілька разів менше, ніж талібів. Однак ІДІЛ вже використала відносне перемир'я з "Талібаном", щоб розширити географію атак. Так, у липні вона взяла відповідальність за теракт в Кабулі, в результаті якого загинули понад 80 людей.

Крім того, повідомляється, що угрупування ведуть переговори про загальну систему ісламського права.

"Вони зомбують молодь і поширюють пропаганду проти іноземних військ і уряду. Вони дають гроші людям", - розповів племінний старійшина в Саркані Малак хана Бача.

Нагадаємо, раніше бойовики ІДІЛ заявили про захоплення американського озброєння в Афганістані.