ua en ru

В аеропорту "Бориспіль" затримали українську журналістку

В аеропорту "Бориспіль" затримали українську журналістку Фото: аеропорт "Бориспіль" (kbp.kiev.ua)

Прикордонники затримали заступника головреда "Страна.ua" Світлану Крюкову

В аеропорту "Бориспіль" прикордонники затримали українську журналістку заступника головного редактора інформаційного ресурсу "Страна.ua" Світлану Крюкову. Про це сама Крюкова повідомила в Facebook.

"Щойно прикордонники затримали мене в аеропорту "Бориспіль" - при перетині кордону з Амстердама. Співробітник служби забрав паспорт і групою вирушили вивчати обставини. Сиджу в компанії з іноземними громадянами. Причину не називають", - повідомила Крюкова.

Укрепляю шпионский статус. Только что пограничники задержали меня в аэропорту Борисполь - при пересечении границы из Ам...

Опубліковано Svetlana Kryukova 18 жовтня 2017 р.

Станом на 15:10 Крюкова повідомила, що їй повернули паспорт та відпустили. Вона також не виключає, що піддалася перевірці з тієї причини, що висвітлювала прорив Михайла Саакашвілі через кордон у вересні.

Нагадаємо, раніше головний редактор видання "Страна.ua" Ігор Гужва заявив, що слідство по його справі закінчено.

У червні Гужву разом з помічником Антоном Филипковським затримали в редакції нібито за вимагання. За версією генерального прокурора Юрія Луценка, за нерозміщення на сайті компромат на депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька Гужва отримав 10 тис. доларів.

За версією Гужви, йому пропонували гроші за зняття матеріалів. Пізніше з'явилося відео, на якому він з помічником обговорює розцінки за нерозміщення і зняття критичних матеріалів з сайту.