ua en ru

У "Борисполі" провели перші в Україні навчання за новими правилами польотів

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" сьогодні, 3 жовтня, були проведені навчання в рамках відпрацювання нових правил аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення польотів.

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" сьогодні, 3 жовтня, були проведені навчання в рамках відпрацювання нових правил аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення польотів. Про це повідомили у прес-центрі ДП "МА "Бориспіль".

Фотогалерея : Аварійно-рятувальні навчання в "Борисполі"

Як зазначається, МА "Бориспіль" першим в Україні провів навчання згідно з новими правилами забезпечення польотів.

Раніше Міністерство інфраструктури розробило і затвердило "Правила аварійно-рятувального та протипожежного забезпечення польотів". Їх було створено відповідно до норм Міжнародної організації цивільної авіації (International Civil Aviation Organization; ІCАО).

Зокрема, в аеропорту організували і провели навчання при очікуваній аварійній посадці, а також аварійно-рятувальні роботи на повітряному судні.

У прес-службі "Борисполя" зазначили, що дані навчання дозволили удосконалити навички персоналу, підвищити рівень готовності органів управління аеропорту і взаємодіючих організацій, а також перевірити дії усіх служб у наближених до реальних умовах.

У ході навчань було також відпрацьовано нові схеми дій підрозділів аеропорту та взаємодіючих структур: організація зустрічі та супроводу взаємодіючих органів управління, покриття злітно-посадкової смуги (ЗПС) піною, виконання медичного забезпечення, обслуговування та транспортування пасажирів.

У "Борисполі" провели перші в Україні навчання за новими правилами польотів

Головною ж частиною навчань стали заходи з розгортання пожежних розрахунків, гасіння пожежі, евакуації пасажирів і екіпажу повітряного судна та надання першої медичної допомоги. "У найкоротший термін було забезпечено розгортання медичного пункту і прибуття пожежно-рятувальної техніки. Після проведення аварійно-рятувальних і протипожежних заходів та евакуації пасажирів фахівці МА "Бориспіль" провели навчання в новоствореному антикризовому центрі аеропорту", - йдеться в повідомленні прес-служби ДП.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України. Сьогодні "Бориспіль" є лідером на авіаційному ринку країни, забезпечуючи 50% пасажирських авіаперевезень України. З аеропорту "Бориспіль" понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення на більш ніж 100 напрямках по всьому світу. Технічні можливості аеропорту дозволяють приймати і відправляти повітряні судна цілодобово протягом року, у тому числі в умовах обмеженої видимості та при складних погодних умовах.

МА "Бориспіль" є членом Міжнародної асоціації повітряного транспорту (International Air Transport Association; IATA), Міжнародної організації цивільної авіації (International Civil Aviation Organization; ICАО) і Міжнародної ради аеропортів (Airports Council International; ACI Europe). Аеропорт "Бориспіль" є базовим для авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Нагадаємо, віднедавна, від середини вересня, українські авіакомпанії отримали право літати до США без обмежень. Зокрема, до Державної авіаційної служби надійшла нота від посольства США, у якій повідомлялося, що Україна отримала першу категорію FAA. "Відтепер українські перевізники отримають можливість значно розширити географію польотів і відкрити рейси в міста США без обмеження частот", - підкреслив голова Державіаслужби Анатолій Колісник.
Категорія FAA, отримана Україною, не тільки знімає обмеження для ринку США, але і спрощує отримання права на польоти в Канаду, Австралію і Японію.