ua en ru

Адвокати Царевич заявили відвід вінницькому судді

Адвокати судді Печерського райсуду р. Києва Оксани Царевич заявили відвід Вінницькому судді Олександру Олійнику, передає Винница.info.

Адвокати Царевич подали кілька клопотань, якими просили відкласти розгляд справи до рішення Верховного суду України щодо визначення підсудності справи. На переконання захисників, справа не є підсудним Вінницькому міському суду. Суддя Олійник дане клопотання не задовольнив.

Після того, захист заявила відвід судді. Було оголошено перерву на невизначений термін. Суддя московського міського суду Олійник попросив не розходитися учасників процесу до того часу поки не буде прийнято рішення щодо відводу судді. Як передає видання, можливо, справу буде розглядати інший суддя.

Прокурори відмовилися коментувати справу.

Зазначимо, сьогодні, 6 березня, Вінницький міський суд почав розгляд клопотання прокуратури Києва про обрання запобіжного заходу судді Печерського райсуду р. Києва Оксані Царевич.

Царевич підозрюються в тому, що вона, зловживаючи службовим становищем, умисно порушувала вимоги закону, постановила завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення щодо активістів "Автомайдану" і в інших справах.

Нагадаємо, в середу, 4 березня, Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Сьогодні суд Києва почав розгляд запобіжного заходу для судді Печерського райсуду Вовка.