ua en ru

Адвокати Мельничука оскаржать у суді дії Шокіна

Адвокати Мельничука оскаржать у суді дії Шокіна Фото: Сергій Мельничук

За версією захисту, генпрокурор порушив процедуру вручення підозри Сергію Мельничуку

Захист народного депутата України Сергія Мельничука подав скаргу в Печерський районний суд Києва з проханням визнати протиправними дії генерального прокурора Віктора Шокіна і слідчого ГПУ у процесі вручення підозри підзахисному. Про це на брифінгу заявив адвокат Мельничука Ігор Мельник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми подали ці скарги в Печерський районний суд Києва", - заявив Мельник.

За його словами, була оскаржена діяльність і бездіяльність генерального прокурора Віктора Шокіна і слідчого Миколи Корнелюка.

Мельник зазначив, що скарга стосується процесуальних порушень під час вручення підозри Мельничуку. Зокрема він зазначив, що підозра вручав слідчий Корнелюк, а не генеральний прокурор або його перший заступник. "Минулого разу замість того, щоб прийшов генпрокурор і вручав (порядок, - ред.), він доручив це слідчому. Глава 37 КПК... народному депутату вручати (порядок, - ред.) повинен тільки генпрокурор особисто", - повідомляв раніше сам Мельничук.

Нагадаємо, захист Мельничука попросив суд зменшити розмір застави. "Ми просимо суд зменшити суму застави", - заявив Мельник. За словами адвоката, сума застави 365 тис. грн не обґрунтована. Він зазначив, що захист сподівається на зниження до мінімального допустимого рівня, тобто до 80 мінімальних зарплат.