ua en ru

Адвокатом української льотчиці Савченко став відомий російський юрист Марк Фейгін

Представляти інтереси української льотчиці Надії Савченко, яка зараз утримується у Воронезькому СІЗО за звинуваченням у причетності до вбивства журналістів ВГТРК під Луганськом, буде адвокат Марк Фейгін.

Представляти інтереси української льотчиці Надії Савченко (на фото), яка зараз утримується у Воронезькому СІЗО за звинуваченням у причетності до вбивства журналістів ВГТРК під Луганськом, буде адвокат Марк Фейгін. Про це він повідомив у своєму мікроблозі у Twitter.

"Отже, я захищаю Надію Савченко. Відсьогодні (11 липня, - ред.). Всім українцям я обіцяю, що зроблю все можливе, щоб її врятувати", - написав захисник.

Напередодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна має намір змінити адвоката української льотчиці Надії Савченко.

Раніше офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР) Володимир Маркін заявив, що в України немає шансів на звільнення Савченко.

Як повідомлялося, уповноважений Верховної Ради України із прав людини Валерія Лутковська не виключає звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі льотчиці Надії Савченко.

Зазначимо, Сватівський РВ ГУМВС України в Луганській області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактом незаконного позбавлення волі штурмана-оператора вертольота Мі-24 і бомбардувальники Су-24 Надії Савченко.

Надія Савченко зараз перебуває у Воронезькому СІЗО. Її звинувачують у причетності до вбивства журналістів ВГТРК під Луганськом. Суд продовжив її арешт до 30 серпня. За даними СКР, Савченко затримали після того, як вона незаконно в'їхала на територію Росії без документів під виглядом біженки.

За даними слідства, льотчиця 17 червня під час боїв під Луганськом дізналася координати місцезнаходження знімальної групи ВГТРК і передала їх своїм командирам. У результаті мінометного обстрілу загинули звукооператор Антон Волошин і кореспондент Ігор Корнелюк.

Марк Фейгін був одним з адвокатів, що представляли інтереси трьох учасниць Pussy Riot у ході судового процесу, за підсумками якого обвинувачені влітку 2012 р. отримали по два роки колонії. Також він був захисником Леоніда Развожаєва, що проходить у справі про підготовку масових заворушень 6 травня 2012 р. на Болотній площі. Згодом він був відсторонений від справи, оскільки проходив по ній свідком.