ua en ru

Україна має намір поміняти адвоката льотчиці Савченко, - МЗС України

Україна має намір поміняти адвоката української льотчиці Надії Савченко.

Україна має намір поміняти адвоката української льотчиці Надії Савченко. Про це, відповідаючи на питання журналіста, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наш консул знаходиться там з учорашнього дня. Я сподіваюся, що завтра наш консул побачить там Надію. Там є їх державний адвокат. Ми йому не довіряємо і шукаємо відповідного рівня російського адвоката, який відомий. Зараз відбувається закрите судове провадження по Skype. Так не повинно бути", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, Новоусманский суд Воронезької області заарештував українську льотчика Надію Савченко до 30 серпня. Їй інкримінується причетність до вбивства російських журналістів на Донбасі.

Слідчий комітет РФ стверджує, що українську льотчика затримали в Росії, куди вона в'їхала під виглядом біженки. Хоча раніше повідомлялося, що ще в кінці червня Савченко потрапила в полон до сепаратистам у Луганській області.

17 червня під Слов'янську Донецької області під мінометний обстріл потрапила знімальна група ВГТРК. В результаті обстрілу загинули кореспондент Ігор Корнелюк і звукорежисер Антон Волошин.