ua en ru

Адвокат Джемілєва подав позов проти ФСБ про незаконну заборону в'їзду в Крим лідеру кримських татар

Адвокат Джемілєва подав позов проти ФСБ про незаконну заборону в'їзду в Крим лідеру кримських татар Фото: Мустафа Джемілєв

Відповідне питання також розглядається в ЄСПЛ

Адвокат лідера кримських татар, народного депутата України Мустафи Джемілєва Марк Фейгін подав позов проти Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії про незаконну заборону в'їзду в Крим лідеру кримських татар. Про це в Twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

"Сьогодні мій колега адвокат Марк Фейгін направив до суду заяву про незаконну заборону СБУ на в'їзд в Крим Мустафі Джемілєву", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив сам Джемілєв, відповідні справи розглядаються й в Європейському суді з прав людини.

"Росія повинна довести незаконність своїх дій. Сьогодні адвокат Марк Фейгін подає позов проти ФСБ РФ про незаконну заборону в'їзду в Крим лідеру кримських татар Мустафи Джемілєва. У 2014 році окупанти Криму заборонили в'їзд на півострів на п'ять років Мустафі Джемілєву, Рефату Чубарову, Ісмету Юксель. Відповідні справи розглядаються в Європейському суді з прав людини", - йдеться в повідомленні.

Росія має довести незаконність своїх дій. Cьогодні адвокат Марк Фейгін подає позов проти ФСБ РФ про незаконну заборону в...

Опубликовано Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу 16 февраля 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер кримських татар, народний депутат України від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Джемілєв прогнозує повернення Криму Україні через півтора роки.