ua en ru

Адміністрація США готова накласти санкції на Україну

Адміністрація США висловила готовність накласти санкції на Україну, якщо це буде необхідно для притягнення до відповідальності винних у застосуванні насильства.

Адміністрація США висловила готовність накласти санкції на Україну, якщо це буде необхідно для притягнення до відповідальності винних у застосуванні насильства, повідомив прес-секретар Білого дому Джей Карні. За його словами, США високо оцінюють "мужніх лідерів опозиції".

Водночас Карні зазначив, що Вашингтон вітає угоду між опозицією і Президентом України і пропонує свою допомогу для його якнайшвидшої реалізації. Він наголосив, що США будуть уважно стежити за тим, чи будуть зроблені конкретні дії для її втілення.

Угода про врегулювання ситуації в Україні, укладена напередодні Президентом України Віктором Януковичем і лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком, включає в себе повернення до Конституції 2004 р., формування коаліційного уряду, зміна виборчого законодавства, проведення президентських виборів не пізніше грудня 2014 р., а також амністію для учасників протестів, роззброєння, розслідування дій силовиків за участю Ради Європи.

За даними МОЗ, жертвами масових заворушень у Києві, які почалися 18 лютого 2014 р., стали 77 осіб. За інформацією МВС України, в зіткненнях загинули 16 правоохоронців.