ua en ru

На адмінкордоні з Кримом встановили намети для допомоги в разі хімотруєння

На адмінкордоні з Кримом встановили намети для допомоги в разі хімотруєння Фото: "Кримський титан" (mtot.gov.ua)

У Херсонській області отруєнь внаслідок хімічного забруднення атмосфери не виявлено

У контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом у Херсонській області встановили намети для тих, кому може знадобитися допомога внаслідок забруднення атмосфери хімікатами. Про це йдеться у повідомленні Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньопереміщених осіб (МінТОТ).

Зазначається, що намети встановили співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Також на місці чергують карети швидкої допомоги.

"Погіршення ситуації на контрольованій території не спостерігається. Лікарі оглянули дітей в селах поблизу адмінмежі, хімічного отруєння немає", - зазначили в міністерстві.

На адмінкордоні з Кримом встановили намети для допомоги в разі хімотруєння

Нагадаємо, як повідомила раніше уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова, інформація щодо отруєння хімічними речовинами дітей у Херсонській області наразі не підтвердилась.

Додамо, у Херсонській області госпіталізували в обласну лікарню 15 дітей з підозрою на хімічне отруєння в результаті викидів шкідливих речовин на заводі "Кримський титан", який знаходиться на анексованому Росією півострові.

Як повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, у Каланчацькому та Чаплинському районах, 6 сіл розташовані у зоні викидів заводу "Кримський Титан".

Як повідомляло РБК-Україна, 6 вересня президент України Петро Порошенко доручив створити міжнародну комісію для вивчення екологічної ситуації в анексованому Криму. Питання обговорювалось на засіданні Ради національної безпеки та оборони України.