ua en ru

Ситуація в Армянську не загрожує жителям материкової України, - МінТОТ

Ситуація в Армянську не загрожує жителям материкової України, - МінТОТ Фото: Вадим Черниш (nato.int)

В окупованому Армянську в повітря потрапив сірчистий газ

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Вадим Черниш заявив, що людям, які проживають поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом, нічого не загрожує через ситуацію з хімзаводом по виробництву двоокису титану в Армянську. Про це повідомляє "Інтерфакс - Україна".

Черниш розповів, що вже пройшло засідання комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій у Херсонській області. Також він додав, що комісія не бачить зараз за всіма ознаками, що є перевищення за показниками.

За словами міністра, на підконтрольній території України кількома державними службами були взяті проби води, грунту і повітря. Для того щоб ретельно зробити всі необхідні аналізи, знадобиться деякий час, після чого громадськість буде поінформовано додатково.

Крім того, Черниш повідомив, що одна з речовин, яка була виявлена, - це сірчистий ангідрид. Він уточнив, що присутність такої речовини в повітрі небезпечна лише при певних концентраціях.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, на території окупованої Росією Криму в місті Армянськ у повітрі виявили сірчистий газ. На сьогодні з міста вивезли 5 тис. дітей