ua en ru

В зоні АТО сьогодні почала діяти система перепусток

В зоні АТО сьогодні почала діяти система перепусток

В зоні проведення антитерористичної операції сьогодні, 21 січня, почала діяти система перепусток через лінію розмежування між підконтрольними Україні територіями і так званими ДНР і ЛНР. Про це РБК-Україна заявив спікер АТО Роман Туровець.

"З сьогоднішнього дня працює система перепусток через лінію розмежування",- заявив Туровець.

За його словами, бажаючий отримати перепустку повинен подати заявку, в якій повинен обґрунтувати необхідність отримання пропуску, та ряд документів. Документи необхідно подати протягом 10 днів.

Туровець зазначив, що подати заявку на отримання перепустки можна в містах Старобільськ, Дебальцеве, Маріуполі та в селищі Велика Новосілка.

Спікер АТО підкреслив, що існують разові та багаторазові пропуски. Пропуск має паперовий вид.

При цьому в штабі АТО на Facebook повідомили про дорожніх коридорах для переміщення людей та вантажу. Так, вантаж можна перевозити за таким коридорах: "Луганськ-Щастя-Новоайдар" КПВВ "Щастя"; "Донецьк-Курахове" КПВВ "Курахове" і "Георгіївка"; "Фащівки-Дебальцеве-Артемівськ" КПВВ "Артемівськ".

Людям можна пересуватися за такими напрямами: "Луганськ-Станично-Луганське-Широке" КПВВ "Станиця Луганська"; "Донецьк-Маріуполь (через Волноваху)" КПВВ "Бугас"; "Горлівка-Артемівськ" КПВВ "Миколаївка"; "Новоазовськ-Красноармійськ-Талаківка-Маріуполь" КПВВ "Маріуполь-1".

Нагадаємо, раніше в штабі АТО повідомляли про намір ввести систему перепусток з 21 січня. При цьому голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко просив відстрочити на місяць введення спецперепусток для в'їзду або виїзду з зони АТО.