ua en ru

Режим перепусток до зони АТО планується ввести із 21 січня, - Лисенко

Режим перепусток до зони АТО планується ввести із 21 січня, - Лисенко Джерело фото: прес-служба Держприкорндонслужби України

Режим перепусток для перетину лінії розмежування зони проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі планується ввести із 21 січня 2015 р. Про це РБК-Україна заявив спікер АТО Андрій Лисенко.

"Очікується, що із 21 січня запрацює режим перепусток до зони АТО. Такі перепустки планується видавати також із 21 січня", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, раніше в січні у штабі заявили, що до зони АТО можна отримати одноразову і багаторазову перепустку.

Відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони, з метою обмеження руху людей та вантажів через лінію розмежування, в зоні проведення антитерористичної операції визначено 7 пунктів пропуску для в'їзду та виїзду з окупованої території.

Пункти пропуску знаходяться по напрямках "Луганськ - Щастя - Новоайдар", "Луганськ - Станиця Луганська - Широкий", "Фащівки - Дебальцеве - Артемівськ", "Горлівка - Артемівськ", "Донецьк - Курахове", "Донецьк - Маріуполь (через Волноваху)", "Новоазовськ - Красноармійськ - Талаківка - Маріуполь".

Оформлення перепусток здійснюється координаційними групами, які створені при управліннях (відділах) МВС районів в містах Старобельськ, Дебальцево, Велика Новосілка, Маріуполь.

В'їзд на неконтрольовану територію та виїзд з неї громадян України, іноземців та осіб без громадянства здійснюється за умови пред'явлення паспортного документа та перепустки, виданої Координаційними групами.