ua en ru

Аббас оголосив про вихід Палестини з усіх угод із США та Ізраїлем

Аббас оголосив про вихід Палестини з усіх угод із США та Ізраїлем Фото: Махмуд Аббас (un.org)

Палестина готова повернутися до переговорів щодо конфлікту з Ізраїлем за посередництва третьої сторони

Голова палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас заявив про рішення розірвати всі домовленості з Ізраїлем і США через наміри ізраїльського уряду анексувати палестинські землі. Також він заявив, що Палестина готова повернутися до переговорів щодо палестино-ізраїльського конфлікту за посередництва третьої сторони.

Про це повідомляє телеканал агентство WAFA.

"Організація визволення Палестини та палестинська держава з сьогоднішнього дня знімають з себе всі зобов'язання щодо всіх угод з урядами США та Ізраїлю, а також від усіх зобов'язань, які грунтуються на цих угодах та домовленостях, включаючи сферу безпеки", - сказав Аббас.

Він також закликав Ізраїль нести всю відповідальність перед міжнародною спільнотою, як "окупаційна сила на окупованій території Палестини".

Крім того, Аббас заявив, що американська адміністрація цілком відповідальна за "утиски палестинського народу".

"Ми вважаємо її головним партнером ізраїльського окупаційного уряду у всіх його агресивних і несправедливих рішень і заходів проти нашого народу", - сказав він.

Згідно з заявою Аббаса, Палестина готова повернутися до переговорів з палестино-ізраїльського конфлікту за посередництва третьої сторони.

Нагадаємо, в Ізраїлі затвердили новий склад уряду, який одночасно містить в собі двох прем'єр-міністрів. Після цього Нетаньяху заявив, що "настав час анексувати частину палестинських територій на Західному березі річки Йордан на користь єврейських поселень".

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель закликав владу Ізраїлю відмовитися від дій, які можуть призвести до анексії Палестини.

Як повідомляло РБК-Україна, в січні Дональд Трамп представив мирний план врегулювання ситуації на Близькому Сході, згідно з яким, територія майбутньої незалежної держави Палестина повинна збільшитися удвічі. Ізраїль зберігає за собою право на спірну територію Голанських висот і "неподільну" столицю Єрусалим.

Палестина відхилила "мирний план Трампа" щодо врегулювання конфлікту на Близькому Сході. При цьому палестинський лідер Махмуд Аббас заявив про прихильність до миру з Ізраїлем.