ua en ru

А.Портнов був допитаний у справі розмитнення газу RUE, - джерело

Заступник голови адміністрації президента Андрій Портнов був допитаний Службою безпеки України (СБУ) у справі розмитнення газу RUE. Про це повідомило джерело "Дзеркала тижня".
Співрозмовник видання заявив, що А.Портнов, який безпосередньо готував усі договори між "Нафтогазом" та "Газпромом" у 2009 р. й відповідав за юридичний супровід угоди, надав свідчення швидше на користь Анатолія Макаренка та Ігоря Діденка, затриманих у справі.
Нагадаємо, 12 жовтня Служба безпеки України (СБУ) завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, колишнього голови Держмитслужби Анатолія Макаренка та інших службових осіб вказаних державних установ у вчиненні розтрати належного компанії "РосУкрЕнерго АГ" природного газу та його незаконного митного оформлення у лютому-березні 2009 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.
"У ході слідства зібрано достатньо доказів, які підтверджують вину обвинувачених у інкримінованих їм злочинах. На цей час обвинувачені та їхні захисники ознайомлюються із матеріалами справи на виконання вимог ст.ст. 218-220 КПК України, після чого справу буде направлено до суду", - йдеться в повідомленні прес-служби.