ua en ru

О.Попов: Світовий банк надасть КМДА грант на розвиток столиці

Світовий банк має намір надати Київській міській державній адміністрації (КМДА) грошовий грант на реалізацію програми розвитку Києва до 2025 року. Про це на розширеному засіданні КМДА заявив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"У п'ятницю (19 листопада) у нас буде офіційне підписання договору зі Світовим банком щодо виділення технічної допомоги на грантовій основі Київської міської державної адміністрації у зв'язку з залученням іноземного консультанта до активної роботи", - зазначив О.Попов.
За його словами "це дуже важливий крок", оскільки авторитет Світового банку відомий не тільки в Україні, а й в усьому світі. «Він дійсно фінансує проекти, які дуже важливі, які вирішують проблеми та державні і місцеві і залучення такого рівня партнера для нас дуже важливо, тим більше, що сума гранту є дуже важливою», - наголосив О.Попов, не уточнивши, однак, про яку суму гранту йде мова.
Він також зазначив, що дотепер Київ не мав ні довгострокового, ні короткострокового плану розвитку, що змушує нинішню столичну владу діяти в даному напрямі дуже активно.
За словами О.Попова, керівництвом КМДА були проведені певні консультації, за підсумком яких «фінансування розробки цієї стратегії, плану розвитку міста до 2025 року буде профінансовано Фондом ефективного управління в повному обсязі...Ми не будемо в процесі цієї дорогої роботи мати бюджетних витрат, і в нас буде реальна можливість залучити найкращих фахівців, які розбираються в цих питаннях».
За словами О.Попова, до дня міста у травні 2011 року КМДА подасть остаточний варіант плану розвитку української столиці до 2025 року.