ua en ru

О.Попов: В 2011 р. бюджетне фінансування галузі охорони здоров'я в столиці буде збільшено

Бюджетне фінансування галузі охорони здоров'я в Києві буде більшим, ніж у поточному році. Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, відповідаючи на питання, чи не виходить так, що фінансування галузі охорони здоров'я з бюджету не буде збільшено в наступному році, О.Попов зазначив, що не може так стверджувати. "Бюджетний процес у країні зараз іде, і тому у нас проходять консультації з урядом, майже щоденно щодо подальшого формування бюджету міста ... У нас буде на виході, в кінці, інша цифра, ніж вона була в цьому році і це дасть можливість нам збільшити наше фінансування на реформування охорони здоров`я, але я хотів би підкреслити, що крім бюджетного фінансування, ми хотіли би залучити кошти лікарняної каси", - сказав О.Попов.

Він пояснив, що це внески підприємців і фізичних осіб, які потім підуть на придбання ліків для лікування киян, розвитку амбулаторій та лікарняних закладів у цілому. "Ми таку практику вже мали певний час і будемо її поширювати", - зауважив О.Попов.

Важливим питанням, за його словами, є питання ефективного використання вже існуючих коштів. "По-перше, вводиться програмно-цільова модель, яка дозволить контролювати ті задачі, пов`язані з фінансуванням, які ми повинні вирішувати, і по-друге, нам треба обов`язково перейти на закупівлю послуг і товарів за нижчою ціною", - додав голова КМДА.
В якості прикладу О.Попов навів ситуацію, коли на український фармацевтичний ринок замість ліків власного виробництва потрапляють іноземні лікарські засоби. "Ми уже сьогодні провели певну роботу для того, щоб напряму з виробниками лікарняних засобів ми мали контакт і навіть по нижчим цінам, по яким зараз вони відпускаються, ми би придбали такий продукт. Таким чином ми будемо більш ефективно використовувати той фінансовий потенціал, який у нас є", - вважає О.Попов.