ua en ru

О.Попов: Необхідно розширити повноваження районної влади в Києві

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов вважає за необхідне розширити повноваження районної влади в Києві і висловлює впевненість у правильності проведення кадрової політики в КМДА. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Запровадження нової управлінської моделі - це теж проблема, над якою ми надалі будемо працювати і в цьому контексті хотів би звернути вашу увагу на ті принципи, які ми вводимо в реалізації цього завдання. Перш за все, це забезпечення чіткої управлінської вертикалі, розширення делегованих повноважень органам влади в районах. Ми вислухали всі пропозиції голів районних адміністрацій та громадськості для того, щоб надати максимальні повноваження саме на рівень районної влади ", - зазначив О.Попов.
Крім того, він підкреслив, що при істотному скороченні бюрократичного апарату, стався підбір досвідчених професійних управлінців, які за його словами "здатні оперативно і якісно вирішувати поставлені завдання".
"Я хочу сьогодні ще раз підтвердити той факт, що всі призначення, які проведені в Київській міській державній адміністрації, керівництва районів, це підхід, пов'язаний, перше - готовність людини професійно виконувати свої обов'язки і друге - наявність певного досвіду це робити", - підкреслив О.Попов.
Також він висловив впевненість у тому, що "важливим елементом управлінської системи повинні стати органи самоорганізації населення", оскільки "саме ініціативи киян, які можуть бути реалізовані завдяки їх такої самореалізації, повинні бути підтримані міської влада і ми це робимо. І в наступному році будемо робити це активно".