ua en ru

О.Попов назвав "непростим питанням" підвищення тарифів на ЖКП у Києві

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов назвав "непростим питанням" підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у Києві. Про це він заявив, відповідаючи на питання, чи будуть підвищені тарифи на ЖКП восени, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це найскладніше питання на даному етапі ... Справа в тому, що ... на найближчий час у нас планується прийняття нового законодавства, згідно з яким послуги по наданню теплової енергії та холодної і гарячої води будуть передані на регулювання державі. Такий проект закону знаходиться в Кабміні, де він проходить обговорення. І, впевнений, що влітку він буде поданий до парламенту", - сказав він.
О.Попов уточнив, що регулювання вартості цих послуг може бути передано до НКРЕ.
Водночас він уточнив, що перший рік дії цього закону "міністерство візьме на себе функції регулювання деяких підприємств-виробників комунальних послуг". "Їх близько 50 по всій Україні. Це великі підприємства", - сказав він.
О.Попов уточнив, що це буде зроблено для того, щоб накопичити досвід, підготувати кадри і допрацювати необхідні нормативні і законодавчі ресурси.
О.Попов підкреслив, що відразу передати регулювання послуг одному органу в масштабах України є ризикованим.
Нагадаємо, на сьогодні вартість гарячої і холодної води, опалення встановлює місцева влада. Якщо ця вартість нижча за собівартість, місцева влада покриває різницю з бюджету.
Нагадаємо також, що вартість газу та електроенергії для населення встановлюється з обов'язковим узгодженням з НКРЕ.