ua en ru

А.Абдуллаєв вимагає від керівників регіонів Криму прийняти найближчим часом економічно обґрунтовані тарифи на газ

Заступник голови Радміну Криму Азіз Абдуллаєв вимагає від керівників регіонів Криму прийняти найближчим часом економічно обґрунтовані тарифи на газ. Про це він заявив на всеукраїнській селекторній нараді, яка відбулася під керівництвом глави МінЖКГ України Юрія Хіврича, повідомляє Головнe управління інформаційної політики Поради міністрів АРК.
А.Абдуллаєв проінформував, що об'єм платежів підприємств комунальної теплоенергетики за природний газ в жовтні 2010 р. складає 10,4 млн грн, або 61% від вжитого.
За інформацією заступника голови Радміну, від початку 2010 року житлово-комунальні підприємства Криму надали послуги всім групам споживачів на суму 1 млрд 35 млн грн, із цієї суми сплачено 1 млрд 15,5 млн грн, або 98,1%. Борг підприємств за надані послуги тепло-, водопостачання і водовідведення з врахуванням боргів минулих років складає 6,9 млн грн.
За словами А.Абдуллаєва, для стабілізації фінансового стану теплопостачаючих підприємств Автономії необхідно прискорити процедуру затвердження тарифів на теплову енергію Національною комісією регулювання електроенергетики України.
"Питання прийняття економічно обґрунтованих тарифів - украй важливе для автономії. До цієї проблеми ніхто серйозно не підійшов, за винятком декількох регіонів. До теперішнього часу такі тарифи затверджені лише в Алушті, Армянську, Бахчисараї і Красноперекопську. Місцева влада повинна розуміти, що піддає свій регіон небезпеці. Ніхто не гарантує, що вам даватимуть газ. Матеріали на керівників, які затягують ухвалення відповідних рішень, будуть передані на розгляд до прокуратури", - заявив А.Абдуллаєв.