ua en ru

75% українців не вірять у зростання доходів через підвищення мінімальної зарплати, - опитування

75% українців не вірять у зростання доходів через підвищення мінімальної зарплати, - опитування Фото: 75% українців не вірять у зростання доходів через підвищення мінімалки

При цьому вірять майже 13% опитаних

75% українців не вірять у зростання особистих доходів через підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Зокрема, на запитання "Ви вірите чи не вірите в те, що обіцяне урядом дворазове підвищення рівня мінімальної зарплати призведе до відчутного зростання особисто Ваших доходів?"75% опитаних відповіли, що не вірять; 12,9% респондентів - вірять, а 12,1% не змогли відповісти.

Зазначимо, що з 4 по 13 листопада 2016 року КМІС на замовлення клієнта провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів старше 18 років, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим).

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Нагадаємо, відповідно до даних КМІС, 68,5% українців вважають, що чинний президент Петро Порошенко веде країну в неправильному напрямку розвитку, варіант "в правильному напрямку" вибрали 14% громадян.