ua en ru

Більше 68% опитаних українців вважають, що президент веде країну в неправильному напрямку, - КМІС

Більше 68% опитаних українців вважають, що президент веде країну в неправильному напрямку, - КМІС Фото: КМІС представив результати опитування

68,5% українців вважають, що чинний президент Петро Порошенко веде країну в неправильному напрямку розвитку, варіант "у правильному напрямку" обрали 14% громадян. Такі дані опитування представив у вівторок на прес-конференції Київський міжнародний інститут соціології.

За словами соціологів, 70% опитаних вважають, що Президент Петро Порошенко не здатен вивести країну з кризи. Протилежної думки дотримуються 14%. Водночас, 68% українців не вірять, що Президент Петро Порошенко здатен припинити війну. 16% вважають, що він може це зробити.

Загалом 82% українців оцінюють поточну соціально-економічну ситуацію як "погану". Основною причиною, на думку українців, є корупція у вищих ешелонах влади – так вважають 66% опитаних.

84% українців загалом негативно оцінюють "все, що зараз відбувається в країні". З тих, хто дав таку оцінку 56% вважають, що в такій ситуації "краще виходити на вулицю з протестом".

На запитання "Ви погоджуєтеся чи не погоджуєтеся з думкою окремих політиків про необхідність повного перезавантаження української влади, включаючи Президента, Уряд, Верховну Раду, суддів та силових органів?" 63% відповіли, що "погоджуються". Не погоджуються з такою думкою 17,9%.

Опитування проведене Київським міжнародним інститутом соціології з 4 по 13 листопада 2016 року на замовлення клієнта. Методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.