ua en ru

Із 45 найбільших держпідприємств лише 21 компанія пройшла аудит за 2015 рік

Із 45 найбільших держпідприємств лише 21 компанія пройшла аудит за 2015 рік Фото: Юлія Ковалів

21 держпідприємство, зокрема Укрпошта”, і “Укркосмос”, саботують аудит

Із 45 найбільших держпідприємств, які мають пройти незалежний аудит, лише 21 компанія виконала зобов’язання, або знаходиться в процесі перевірки фінансової звітності за 2015 рік. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів у Facebook.

Як повідомила Ковалів, аби розуміти, що реально відбувається на держпідприємствах та як можна підвищити їхню ефективність, в середині 2015 року уряд прийняв постанову, яка зобов’язали всі найбільші підприємства забезпечувати проведення щорічного аудиту з найбільшими аудиторськими компаніями.


"Отож, інформую: станом на сьогодні із 45 найбільших держпідприємств, які мають пройти незалежний аудит, лише 21 компанія виконала зобов’язання, або знаходиться в процесі перевірки фінансової звітності за 2015 рік. Ще три компанії проводять тендерні процедури. Як правило, такі компанії працюють з міжнародними фінансовими організаціями і розраховують на кредити, які неможливо отримати без міжнародного належного аудиту", - написала вона.

За словами Ковалів, решта компаній - 21 держпідприємство, - саботують. Це, зокрема, стосується, Укрпошти”, “Укркосмосу” і Сумихімпрому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції України має намір провести повний аудит установ Державної пенітенціарної служби.